Saps què és la meditació?

Una vegada em van fer una gran comparació per poder entendre amb paraules que era la meditació, i deia el següent:

La meditació pot modelar la ment com l’exercici modela el teu cos.

I és així, a més, no cal anar a la muntanya, o retirar-se a un monestir per poder iniciar-se en aquesta pràctica que pot aportar-te tants beneficis. Un d’aquests beneficis  és entrenar la ment i així aconseguir major llibertat mental i emocional. La ment té molts condicionants ( religió, socioculturals…) per tant no pot tenir una visió real de les coses, refusant allò desagradable i atraient tot allò agradable al mateix temps es creen  reaccions desproporcionades davant cada fet.

Quan la ment es suficientment calmada, una persona té una visió neta i clara de les coses, transformant-se així en un Yogui.

Amb la pràctica constant de la meditació podem arribar a obtenir aconseguir un estat mental equànime. Una tècnica que no només s’utilitza en el yoga, sinó en altres filosofies orientals i occidentals.

Meditar no és el mateix que relaxar-se.

Dins un món amb tantes distraccions, ens perdem totes aquelles senyals que ens ajuden al nostre creixement personal, com també a utilitzar aquesta intuïció que tots tenim per poder fluir amb la vida d’una manera abundant i agraïda.

Un dels primers passos seria desaferrar-se una mica de totes aquells aparells electrònics que avui en dia ens col·loquen situen la ment en un estat de distracció constant.

Per altra banda et convido a provar una classe de yoga/meditació on podràs començar a experimentar per tu mateix en quin estat es troba la teva ment i a poc a poc amb ajuda de diferents tècniques com calmar aquesta ment de “mico”.

Mentalitzat que els resultats no s’aconsegueixen d’un dia per l’altre. Només amb voluntat, esforç i dedicació aconseguiràs percebre tots aquells canvis subtils en la teva vida diària.

Amb tan sols 5 o 10 min de meditació al dia, ja es poden començar a notar els beneficis.

  • Disminueix l’estrés
  • Augmenta la capacitat d’atenció
  • Augment de l’empatia

 

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *