YinYoga

“La práctica de las posturas de Yin yoga no requiere aprobación ni validación científica. La intelectualización de la práctica del Yin yoga sirve para obstruir una comprensión más profunda de su esencia. El poder real para autorizar la verdad está contenido en todos y cada uno de nosotros”.

Master Paulie Zink ~ el fundador de Yin Yoga

Yin yoga és l’estil únic de Màster Zink de yoga taoista que es va originar a partir de les antigues pràctiques de salut taoistes, la filosofia,i les tradicions espirituals de la Xina. Estar en harmonia amb el ritme i el flux de la natura és l’essència de l’actitud taoista. Per tant, El YinYoga prové de la filosofia taoísta China a diferencia del yoga tradicional que prové de la Índia.

Durant la pràctica es treballa a 3 nivells:

1) Nivell físic.

A diferència dels altres tipus de yoga, el yinyoga treballa a nivell profund, les postures es realitzen amb els músculs completament relaxats i es mantenen durant mínim 5 minuts poden així treballar en profunditat la fàscia o teixit connectiu, els tendons, els lligaments, els ossos…  no existeix un ideal estètic el qual arribar, a resultes d’això la pràctica esdevé molt alliberadora. Per tant, les posicions Yin, al ser passives, es realitzen asseguts o recolzats.

2) Nivell energètic

la practica al provenir de la Xina, te un enfoc taoista utilitzant el yin i el yang, conceptes oposats que junts troben l’equilibri. Utilitza la teoria moderna dels meridians restaurant l’harmonia del cos subtil a través dels canals que travessen els teixits connectius.

3) Nivell espiritual

Aquesta pràctica prepara al practicant per la meditació, al estar en quietud durant mínim 5 minuts en cada posició ajuda a poder fer un treball introspectiu molt interessant.